İBN-I KEMAL İLKOKULU

Vizyon: Okulumuzun vizyonu ; Türk Milli Eğitiminin Temel amaçlarına uygun olarak yapıcı, yaratıcı, üretken sürekli yeniliğe açık, düşündüğünü rahat ifade edebilen, insan haklarına saygılı, kendini seven ve kendisiyle barışık, bütün insanların mutluluğunu isteyen, içinde bulunduğu toplumu seven ve toplum tarafından sevilen, mutlu bir ömür sürebilecek bireyler yetiştirebilmektir.

Misyon: Okulumuzun misyonu, Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemiş, demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne inanan, özgürlükçü düşünebilen, bilimsel ve teknolojik düşünceye açık, öğrendiklerini davranışa dönüştüren, sorumluluklarının bilincinde, çalıştığı isten ve ortamdan mutluluk duyabilen, biz ruhu ile hareket edebilen, kendi haklarını koruyan, başkalarının haklarına saygılı, özgüvene sahip ve kendileri ile barışık, eğitimin planlanmasında, eğitimden yararlananların ve çevrenin katılımının gerçekleştirildiği, her türlü bireysel ve evrensel iletişimin kurulabildiği, öğrencilerin ilgi, yetenek ve değer yargıları doğrultusunda program ve meslek seçtiği, toplumsal olaylara karşı duyarlı ve problem çözme becerilerinin sağlandığı ortamlar oluşturmaktır.

Başarılar:

Saatler: 08:30 - 14.50